Ștrudel cu morcov

Top 5 deserturi cu morcov

Top 5 deserturi cu morcov – Morcovul este un aliment versatil, nelipsit din preparatele culinare sărate, dar, în același timp, savuros și în deserturi.

Morcovul este unul dintre alimentele acceptate cel mai uşor de către bebeluși, ușor de digerat, care se recomandă a fi introdus în alimentaţia celor mici chiar de la începutul diversificării. De regulă, morocovul este nelipsit din ciorbe şi tocănițe, dar gustul său dulceag face din acesta un ingredient ideal şi pentru deserturi, aşadar aveţi grijă să îl aveți mereu la îndemână.

 

Iată cele mai îndrăgite deserturi cu morcov:

Brioșe cu morcovi pentru bebeluși (de la 8 luni)

Brioșele cu morcovi se pot coace în forme atipice, care să îi atragă pe cei mici. Reţeta se pregăteşte rapid, fără îndulcitori sau agenţi de creştere. Morcovul şi pară rasă le oferă un gust uşor dulceag, care se poate completa şi cu un praf de scorţişoară sau nucşoară, după gust. Este un finger food sănătos și săţios.

Bombonele cu morcov (de la 1 an)

Aceste bombonele cu morcov se pot folosi ca desert sau chiar o gustare de dimineaţă. Compoziţia de pregăteşte rapid, iar pentru modelarea biluţelor mai aveţi nevoie de 15-20 de minute. Copiii mai mari vor fi încântaţi să ajute. Dacă se mi se întâmplă să mă grăbesc, obişnuiesc să aşez o cantitate rezonabilă din compozite într-un bol, decorez cu nucă măcinată şi mâncăm compoziţia cu o linguriţă.

Budincă de morcovi (de la 1 an)

Budincă de morcovi cu brânză de vaci este un desert aromat care se pregăteşte uşor, fără să necesite prea multă pregătire. Timpul necesar este de aproape o oră pentru a fierbe morcovii şi a se coace compoziţia. Este gustare săţioasă pentru cei mici, dar apreciată şi de adulţi.

Ștrudel cu morcov (de la 1 an)

O umplutură cel puţin deosebită pentru un ştrudel, dar nu mai puţin apreciată decât cele de mere, dovleac sau brânză. Acest preparat celebru era popular chiar şi în Imperiul Bizantin. Se vor folosi foi de plăcintă unse cu ulei de cocos, care are un punct de ardere ridicat, ideal pentru preparatele care se introduc la cuptor. Pe timp de vară, o cupă de îngheţată de casa merge de minune lângă ştrudelul cu morcov.

Pancakes cu morcovi (de la 1 an)

Aceste clătite americane sunt pufoase şi aromate, având un gust ce se aseamănă cu prăjitura “carrot cake”. Compoziţia se pregăteşte imediat, însă înarmaţi-vă cu răbdare pentru coacerea lor. Cele mai bune lucruri se fac cu sacrificii, însă rezultatul final merită efortul. Se pot servi împreună cu un topping din cremă de brânză.

Sursa foto: diversificare.ro