Pizza cu blat de mămăligă 1 an

Pizza cu blat de mămăligă

de Sorin
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pizza cu blat de mămăligă – Blatul de mămăligă, cu specific românesc, fără gluten, este o alternativă inedită pentru blatul clasic de pizza. Poftă bună!

Chef Sorin ne prezintă rețeta sa de pizza cu blat de mămăligă, un preparat cu specific românesc, fără gluten. Este o alternativă inedită pentru blatul clasic de pizza. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune la foc apa într-o oală. 
  2. Când începe să fiarbă apa, adăugați sarea și începeţi să turnaţi mălaiul treptat amestecând cu o lingură de lemn cum făcea bunica sau cu un tel. 
  3. Se încorporează mălaiul, iar apoi se lasă la foc mic aproximativ 30-40 de minute, timp în care se va amesteca pentru a evita afumarea sau arderea mămăligii. 
  4. Când începe să se desprindă de pe pereţii oalei, luaţi de pe foc şi adăugaţi untul amestecând.
  5. După ce am fiert mămăliga, aceasta se va așeza într-o tavă în care stratul de mămăligă să nu depășească 1 cm și se bagă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 20-25 de minute.
  6. Cât timp se usucă mămăliga vom pregăti restul ingredientelor. Usturoiul se curăță și se zdrobește, pătrunjelul se toacă mărunt, iar roșia se va toca după preferințe (cubulețe, rondele, etc.) 
  7. Opțional se pot adăuga și măsline fară sâmburi, tocate rondele.
  8. Usturoiul zdrobit se amestecă cu un praf de sare (opțional) și cu pătrunjelul. 
  9. După ce scoatem blatul de la cuptor se va unge cu usturoiul pregătit anterior, vom presăra roșiile tocate peste blat și se va introduce la cuptor pentru încă 15-20 de minute având mare grijă sa nu se ardă roșiile.
  10. La sfârșit, se adaugă brânza de capră rasă peste toată compoziția și se mai lasă 3-5 minute la cuptor.
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro