Orez cu ciuperci 8 luni

Orez cu ciuperci

de Adelina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Un preparat simplu, fără gluten, ideal pentru prânz sau cină.

Un gust din copilărie cu siguranță este acest orez cu ciuperci făcut de mama. Fă-l pe cel mic să îndrăgească la rândul lui acest preparat!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță și se taie ceapa și usturoiul. 
  2. Într-o tigaie se pune uleiul la încins, se adaugă usturoiul și ceapa, care se sotează până când aceasta devine translucidă.
  3. Separat, fierbem ciupercile feliate și realizăm supa pentru orez. 
  4. Peste ceapă și usturoi punem orezul și lăsăm pe foc circa 2 minute amestecând fără oprire, iar de acum începem să procedăm ca la prepararea unui risotto, să adăugăm câte un polonic de supă până când orezul este gata.
  5. Înainte cu 10 minute, adăugăm și ciupercile peste orez împreună cu untul, asezonăm cu sare și puțin piper după gust. 

Deasupra puteți presăra parmezan și pătrunjel. Poftă mare!

Sursă foto: Diversificare.ro