salată caldă de legume 1 an

Salată caldă de legume

Masă

Cină

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Salată caldă de legume, o combinație extrem de reușită!

O salată caldă de legume poate fi o gustare potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Este sănătoasă și foarte gustoasă!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală legumele.
  2. Ardeii se curăţă de sâmburi, iar dovleceii se taie fâşii pe lung, ciupercile se taie în jumătăţi, roşiile în cubulețe.
  3. Legumele se coc în tigaia grill pe rând, lăsând la urmă roşiile. 
  4. Legumele se coc pe ambele părţi, dacă este necesar, până se înmoaie.
  5.  Ardeii se curăță de coajă, dacă este cazul, adică dacă se înnegreşte la copt. 
  6. Roşiile se coc la final, pe partea cu coajă, dar nu mai mult de 1 minut pentru a nu se înmuia prea tare. 
  7. Apoi se taie toate legumele în fâşii cât mai subţiri şi se aşează pe un platou alternându-le.
  8. Roşiile se aşază deasupra, împreună cu măslinele. 
  9. Se stropeşte salata cu zeama de lămâie după gust şi, pentru copii mai mari de 1 an, se poate adăuga puţină sare.

Sursă foto: https://flic.kr/p/6wwx8Z