Budincă de conopidă cu dovlecel

Masă

Finger food

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Brânză

budincă de conopidă cu dovlecel 12 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Budincă de conopidă cu dovlecel – o gustare sănătoasă pentru copii și părinți. O modalitate usoară de a-i convinge pe copii sa mănânce mai multe legume.

Nouă ne plac foarte mult budincile. Sunt ușor de gătit (împreună cu copiii) și pot fi o masă consistentă, acasă sau la pachet. Această budincă de conopidă cu dovlecel va satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ouăle se bat spumă, întregi, cu un mixer, după care se încorporează uleiul în același mod.
  2. Se pune făină până când aluatul atinge o consistenţă puţin mai groasă decât cea pentru chec, după care se adaugă bicarbonatul de sodiu.
  3. Dovlecelul și telemeaua se dau pe răzătoare.
  4. Ceapa se toacă mărunt.
  5. Conopida opărită în prealabil (aproximativ 5 minute), se rupe în buchețele.
  6. Toate ingredientele se amestecă uşor în aluat, apoi se presară piper şi oregano după gust, iar la final se încorporează zeama de lămâie.
  7. Compoziţia de pune într-o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt, şi se introduce în cuptorul preîncălzit.
  8. Se coace la foc potrivit timp de 30-40 de minute.
  9. Spre final se poate face testul cu scobitoarea: dacă iese uscată înseamnă că budinca este gata.
Sursă foto: Diversificare.ro