Supă cu găluște pufoase

de Oana M
Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Cereale

supă cu găluște pufoase 8 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Ușor de făcut, această rețetă de supă cu găluște pufoase, te va salva mereu. Descoperă câteva secrete care te vor ajuta să obții găluște perfecte!

Există ceva mai reconfortant decât o supă cu găluște pufoase, caldă, într-o zi rece sau atunci când ești răcit? Eu cred că nu există și cunosc multe persoane care sunt de aceeași părere cu mine. Copiii mei o adoră! Rețeta este simplă și va fi cu siguranță un succes. Mai ales dacă țineți cont și de cele câteva secrete pe care vi le-am împărtășit.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. De regulă, se pun legumele întregi la fiert, doar spălate și curățate de coajă astfel încât ele sa fie scoase și să obținem o supă clară.
  2. Dar, pentru că bebelușii noștri au nevoie de aceste legume, ele vor fi tăiate rondele sau cubulețe, în funcție de preferințe și se vor pune în oala cu apă, la fiert.
  3. Când sunt aproape gata, te poți apuca de găluște.
  4. Se amestecă gălbenușurile foarte bine și se adaugă grișul în ploaie.
  5. Apoi, cu o linguriță, poți testa dacă compoziția este cea potrivită astfel încât să nu fie prea moale și să se împrăștie.
Pentru găluște pufoase, iată câteva secrete care au trecut testul:

  • Secret 1 – dacă optezi pentru găluște din gălbenușuri de ou, adăugă câteva picături de ulei și omogenizează foarte bine.
  • Secret 2 – dacă optezi pentru oul întreg, este musai să bați separat albușurile cu un praf de sare și gălbenușurile, apoi să le amesteci și să adaugi grișul.
  • Secret 3 – compoziția de găluște se adaugă în supă cu ajutorul unei linguri pe care de fiecare dată o vei băga în apa fierbinte, dar la foc mic (altfel se vor împrăștia găluștele).
  • Secret 4 – după ce adaugi găluștele în supă și încep să fiarbă, toarnă câteva picături de apă rece peste ele pentru a le frăgezi.
  • Secret 5 – găluștele vor mai sta pe foc 10-15 minute, până când sunt fierte, dar neapărat cu capacul pus. După ce oprești focul, menține oala acoperită cel puțin 10 minute.