Măr la cuptor (de la 6 luni)

Ingrediente:
-1 măr
-1 prună
– scorţişoară

Mod de preparare:
Goliţi mărul de sâmburi şi puneţi în loc o prună fără sâmbure. Înveliţi mărul în hârtie de copt şi apoi în folie de aluminiu şi puneţi-l la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 15 minute sau până se înmoaie. După ce l-aţi scos din cuptor puteţi presăra un praf de scorţișoară şi să-l serviţi ca atare sau să-l pasaţi pentru bebeluşii mai mici.

Sursa foto: http://flic.kr/p/7gRiJZ

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • Fragile

    Buna! De ce doar de la 6 luni? Peste 2 sapt cand fetita mea face 5 luni, incepem diversificarea cu banana si mar copt si putine cereale la recomandarea dr.

    • http://diversificare.ro Eugenia

      Bună,

      Vârsta de la care începi diversificarea copilului tău este o alegere personală.
      Noi, mămicile editor de pe divesificare.ro suntem convinse că până la 6 luni (cel puțin), copilașii își iau absolut tot ce au nevoie din laptele matern. Văzându-i beneficiile, susținem alăptarea cu tot sufletul :)
      Din aceste motive, și nu numai, prima categorie de vârstă pentru care punem rețete este 6-12 luni.

      Însă tu poți să preiei această rețetă dacă împreună cu medicul pediatru care urmărește evoluția copilului hotărâți că este OK.

      Mult succes!

  • Fragile

    Ah, credeam ca exista vreo problema. Stiu ca se poate incepe diversificarea la 6 luni, dar am ales totusi sa incep la 5 luni, din ian vreau sa ma intorc la job si pana atunci vreau sa fim ok cu primele alimente. Pana acum e indragostita de san, mananca f des acum imi doresc sa fie mancacioasa si cu restul. Merci mult pt raspuns

    • http://diversificare.ro Eugenia

      Am înțeles situația ta legată de job. Îți mulțumim că ne urmărești și pentru încurajări.
      Te așteptăm cu un comentariu sau email oricând vrei să aflii ceva ce nu a fost încă atins de articolele/rețetele noastre.

      Mult succes atât cu alăptatul cât și cu diversificarea!

      Cu drag,
      Eugenia

  • Fragile

    Am uitat sa va felicit!!! Sigur ii voi pregati retetele voastre!!!

  • Alina

    Marul se face foarte bine la cuptor si fara sa fie invelit.
    E de evitat imapchetatul in aluminiu(indiferent daca se prepara ceva la cuptor sau pe gratar, sau daca e pt bebe sau pt parinti) pt ca e foarte nesanatos si chiar daca marul despre care vb acum e pus initial in hartie, aceasta e poroasa si lasa sa treaca subst nocive din aluminiul fierbinte.