Avocado cu hrișcă și fructe uscate (după 8 luni)

Fructe uscateIngrediente:
- 1/2 avocado
- 1 lingură de hrișcă
- 2 curmale
- 2 caise uscate

Mod de preparare:
Se pun 200ml de apă la fiert. Când apa a clocotit se adăugă hrișca și se lasă să fiarbă 15 minute.
Separat, într-un ibric se pun la fiert 150ml apă. După ce a dat în clocot, se adaugă caisele, curmalele fără sâmburi și se fierb 10 minute. Se decojesc curmalele și împreună cu caisele și avocado se pasează. Apoi se adaugă și hrișca și eventual se mai pasează sau se servește direct copilului. Opțional puteți adăuga și puțin iaurt, mai ales dacă considerați compoziția prea consistentă sau dulce.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7udd11

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On
  • Pingback: Filmul vietii, in cuvinte

  • http://www.facebook.com/irina.florescu.9 Florescu Irina

    ar merge mai bine ca a 2-a masa?:)

    • Carmen Calin

      Buna Irina, eu as recomanda reteta pentru masa de dimineata, masa de fructe sau ca gustare de dimineata. Fructele uscate dau energie multa si copiii consuma multa energie in prima parte a zilei.

  • http://www.facebook.com/irina.florescu.9 Florescu Irina

    merci:)

  • Mara

    De ce se fierb caisele/curmalele? Nu pot fi blenduite direct?

    • Andreea Archip

      Bună Mara!
      Caisele și curmalele se fierb pentru a se rehidrata. Apa se îndulcește și poate fi folosită la alt preparat sau la acest amestec, în caz că mai are nevoie de puțin lichid.
      Dacă nu vrei totuși să fierbi fructele, ai putea doar să le lași la rehidratat.