Supă de linte roșie 1 an

Supă de linte roșie cu usturoi și lămâie

de Anca
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

simple

Porţii

3 porții

Supă de linte roșie, o alegere perfectă pentru prânz sau cină!

Supă de linte roșie răcoritoare cu aromă de usturoi și lămâie. Este întotdeauna un preparat pe care îl pregătim rapid pentru prânz sau cină. Iar lintea este acel ingredient care nu-mi lipsește din cămară. Sursă importantă de proteine, aceasta face parte din familia leguminoaselor alături de soia, năut, mazăre și fasole.

Înainte de a găti lintea, este foarte important să o spălați bine, în câteva rânduri de apă rece, până la eliminarea tuturor impurităților.
În ceea ce privește eventuale reacții alergice, vestea bună este că lintea nu se găsește între alimentele alergene.

Tocmai de aceea, această rețetă de supă de linte roșie este o opțiune minunată pentru întreaga familie!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală lintea în apă rece, pentru a se curăța de impurități. 
  2. Pentru a scurta timpul de fierbere și pentru a o digera mai bine, o puteți pune la înmuiat cu o seară înainte de preparare (aruncați apa în care lintea a stat peste noapte).
  3. Dați prin răzătoare (folosind lama mare) morcovul și pătrunjelul/păstârnacul. Tăiați ceapa mărunt.
  4. Puneți la fiert lintea, morcovul, păstârnacul, ceapa și condimentele. 
  5. Fierbeți aproximativ 20 de minute sau până când lintea este bine fiartă.
  6. Adăugați cățeii de usturoi, pisați sau tăiați foarte mărunt. Mai fierbeți 1 minut.
  7. Consistența mâncării rezultate va fi de supă-cremă.
  8. Supa se servește caldă, cu puțin suc de lămâie.
  9. Supa poate fi servită și de către copii mai mici, de la 8 luni, dacă eliminați sarea, usturoiul și lămâia din rețetă.

Consistența acestei supe va fi una cremoasă. Se servește caldă, cu puțin suc de lămâie.

TIP: Supa poate fi servită și copiilor mai mici, începând cu vârsta de 8 luni, dacă eliminați sarea, usturoiul și lămâia din rețetă.


Sursă foto: http://www.flickr.com/photos/whitneyinchicago/4040556260