Top 5 preparate cu zmeură

Vara abundă în delicii dulci și parfumate precum fructele de pădure, adevărate bombe cu substanțe hrănitoare. Ele reprezintă deserturi în sine, fără să necesite altă preparare decât o bălăceală zdravănă în apă curată. Însă, după ce ne facem pofta de fructe proaspete, putem să le folosim, în diverse preparate delicioase cu iz de vară. Iată care sunt și rețetele noastre preferate cu zmeură:

Top 5 preparate cu zmeură

 

Gustare cu chia și piure de zmeură (de la 1 an)

Un mic dejun, o gustare sau un desert spectaculos. Ne punem la lucru degetele dibace pentru a aranja o cupă care nu doar arată fenomenal, dar este și neașteptat de gustoasă. Partea cea mai bună este că avem parte de un desert absolut delicios, fără un strop de  zahăr sau alte ingrediente nesănătoase, care mai este și hrănitor!

Brioșe cu zmeură (de la 3 ani)

Când vreau să pregătesc un desert rapid, brioșele sunt printre primele opțiuni, pentru că aluatul nu este deloc pretențios, sunt rapide și versatile. Pot fi dulci sau sărate, cu fructe sau legume, iar copiii le apreciază de fiecare dată. Cele cu zmeură sunt preferatele mele și ăsta nu-i un secret, pentru că ador zmeura!

Îngheţată de zmeură (de la 1 an)

Înghețata ocupă inevitabil primul loc în preferințele copiilor pe timp de vară (poate chiar și iarna) și nu-i de mirare, fiind un desert răcoros, perfect pentru zile toride. Pentru că varietățile din magazine au liste lungi de ingrediente pe care nu le dorim în meniul copiilor, avem o rețetă de înghețata de zmeură care îi va încânta atât pe cei mici, cât și pe adulți.

Iaurt crocant (de la 3 ani)

Un desert deosebit, de inspirație grecească cu semințe, migdale, fulgi de ovăz și fructe proaspete. Semințele și fulgii de cereale se rumenesc la cuptor și rezultă un amestec crocant, ușor caramelizat, delicios! Este un desert apreciat de părinți, dar și de copiii mai mari.

Smoothie semafor (de la 1 an)

Indiferent de vârstă, smoothie-urile sunt o opțiune comodă și rapidă pentru gustarea de dimineață. Rețeta aceasta îi va încânta cu atât mai mult pe copii, pentru că vine și cu un aranjament deosebit, în straturi colorate, care se aseamănă unui semafor.

Poftă bună să aveți și nu ezitați să ne împărtășiți preparatele voastre preferate cu zmeură!