Top 5 reţete cu dovleac

Dovleacul este un ingredient extrem de versatil în bucătărie, numai bun de folosit atât în prăjituri, cât şi în supe şi mâncăruri savuroase, deşi din punct de vedere botanic el este un fruct. Bogat în beta-caroten, asigură aproximativ 70% din doză zilnică necesară de vitamina A prin consumul a doar 100 de grame de dovleac. Dovleacul mai conține minerale (sodiu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, calciu), dar și vitamina C, acid folic, niacina și vitamina K. Să vedeam și care sunt reţetele pe care bebelușii le apreciază mai tare!

Top 5 reţete cu dovleac

Piure de orez cu dovleac (de la 6 luni)

Un preparat extrem de simplu, dar de efect, ideal pentru masa de seară a bebelușilor. Se pregăteşte rapid, aşa că cei mici nu vor avea de aşteptat nici dacă v-aţi făcut siesta împreună 🙂 Pentru adulţi poate fi îmbogăţit piureul cu puțină miere, coajă de portocală şi mirodenii după gust, şi veţi obţine imediat o gustare numai bună de savurat alături de cel mic.

Piure de dovleac și măr copt (de la 6 luni)

Piureul de dovleac cu măr copt poate fi o excelentă gustare de dimineață sau de seară, numai bună pentru începutul diversificării alimentației bebelușului. Are doar două ingrediente care se completează perfect într-un preparat cu mari şanse de a fi acceptat cu uşurinţă. Fiţi pregătiţi şi cu o porţie suplimentară! Cu un praf de scorţişoară și puţină miere sau siop de arţar obţineţi o gustare delicioasă și pentru adulţi sau copiii mai mari de 1 an (sau 3 ani pentru cei predispuşi la alergii).

Ciorbă de dovleac cu lapte bătut (de la 8 luni)

O delicoasă ciorbă dulce acrişoară, care se poate transforma uşor şi în supă cremă. Timpul de gătire este relativ scurt, doar 30 de minute. Poate fi pregătită copiilor începând cu vârsta de 7-8 luni, însă este potrivită pentru întreaga familie.

Supă cremă de dovleac (de la 1 an)

O supă ideală pe timp de iarnă. Crutoanele cu gust de usturoi se potrivesc de minune cu dulceața subtilă a supei și vor fi atracţia mesei, garantat. Este o metodă ingenioasă pentru a oferi usturoi copiilor reticenţi la mâncăruri noi. Asiguraţi-vă că aveţi o cantitate suficientă şi pentru adulţi. Mirosul nu-i va lăsa se stea deoparte.

Mâncare de dovleac cu spanac (de la 10 luni)

Uneori poate fi greu să îi mulțumim pe toți la masă, dar nu imposibil. Mâncarea de dovleac cu spanac este un preparat potrivit atât pentru copii, cât și pentru părinți. Consistentă, sănătoasă și savuroasă.

Nu-mi mai rămâne decât să vă urez poftă bună!

Preferata voastră care este?