5 trucuri pentru un hummus cremos

Dacă ar fi să ne gândim la hummus ca la o pânză pe care vom picta cu legumele proaspete pe care le avem în frigder, dar și cu ierburile și condimentele pe care le găsim prin grădină, ar ieși un tablou demn de toată lauda și, în sine, o adevărată operă de artă.

Hummus este un preparat popular în Orientul Mijlociu, care a câștigat tot mai mult teren și la noi în țară, de ani buni. Este ușor de realizat, din doar câteva ingrediente și acelea sănătoase: boabe de năut, ulei de măsline, usturoi pisat, tahini (pastă de susan) sau lămâie. Singurul secret este acela de a hidrata și curăța apoi cu răbdare năutul și de a descoperi propriile cantități pentru a-ți satisface gustul. Unii preferă hummus picant, alții mai acrișor și mulți combinat cu ierburi sau cu diferite legume. Oricum ar fi, pornind de la rețeta de bază, îți voi oferi câteva sfaturi pentru ca hummusul tău să iasă extrem de cremos și ușor.

Iată câteva trucuri pentru un hummus cremos:

1. Înlocuiește jumătate din cantitatea de ulei de măsline cu iaurt grecesc. Aciditatea acestuia va potența aroma.

2. Dacă tahini nu este pe gustul tău (mulți consideră că ar fi ușor amărui), îl poți înlocui cu boabe de fasole albă, înmuiate.

3. Elimină coaja de pe boabele de năut, hidratate cu o seară înainte, prin frecarea între degete. Această mișcare va ajuta la obținerea unui hummus cremos.

4. O combinație interesantă este să reducem la jumătate cantitatea de năut și să adăugăm cartofi dulci fierți sau piure de dovleac și câteva condimente precum scorțișoară sau ardei cayenne.

5. Pentru un hummus care să pună în valoare aroma de nucă, poți adăuga un sfert de cană de unt de migdale.

La hummus se mai pot adăuga: pătrunjel tocat mărunt, zeamă de lămâie (dacă nu punem tahini), pesto cu busuioc, reducție de oțet balsamic, semințe de pin mărunțite, măsline negre sau kalamata, dar și câteva cuburi de brânză feta pentru un hummus cu iz mediteranean.

Surse:
http://sparkpeople.com/
http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/beneficiile-nautului-si-minunea-numita-humus-12014605/

Sursa foto:
https://flic.kr/p/nygJSF