Top 5 reţete cu cereale

Cerealele reprezintă o sursă importantă de fibre, vitamine (în mod deosebit vitamina B: tiamină, riboflavină, niacină şi acid folic), şi minerale (fier, magneziu şi seleniu). Nu este de mirare că se află printre cele mai bune alegeri atât pentru micul dejun, cât şi pentru prânz sau cină. Aportul de fibre din cerealele integrale este un element important atât în dieta copiilor, dar a adulţilor, ajutând la reglarea tranzitului intestinal, reducerea nivelului de colesterol din sânge şi scăderea riscului apariţiei afecţiunilor cardiace.

Vitaminele B ajută corpul să elibereze energie din proteine, grăsimi şi carbohidraţi, fierul contribuie la oxigenarea sângelui , magneziul ajută la întărirea oaselor, iar seleniul este un element important în menţinerea unui sistem imunitar puternic. Pentru a putea beneficia de toate acestea este important de ştiut că doar cerealele integrale îşi păstrează calităţile nutriţionale.


Iată câteva idei de reţete cu cereale pe care le poţi folosi atunci când pregăteşti masa pentru întreaga familie:

Grâu cu legume (de la 8 luni)

O rețetă hrănitoare, cu o aromă deosebită, care-i va încânta atât pe cei mici, cât şi pe părinţi. Grâul integral este o sursă foarte bună de fibremagneziumanganseleniu. Mai conține calciufosforzinccuprufier, acid folic și vitamine B1, B2, B3, E.

Multicereale cu fructe (de la 8 luni)

Un mic dejun hrănitor şi aromat, care oferă energia necesară atât micuţilor exploratori, cât şi mămicilor care trebuie să ţină pasul cu activităţile zilnice, dar şi cu porţia zdravăna de joacă.

Pâine de casă cu seminţe şi cereale (de la 1 an)

Cred că putem fi cu toţii de acord că nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspăt coaptă. Pot spune că pentru mine coptul pâinii a devenit un ritual săptămânal, iar pâinea din comerţ nu mai reprezintă o opţiune.

Cremă dulce de cereale (de la 9 luni)

O gustare cu cereale care îl va ajuta pe copil să aibă un somn liniștit noaptea. Caisele ajută la îmbunătățirea memoriei, datorită conținutului de fosfor și sunt indicate a fi mâncate seară pentru un somn liniștitor.

Cereale/batoane granola cu nuci și semințe (de la 1 an)

O gustare la îndemână, mai ales atunci când suntem nevoiţi să mâncăm în deplasare. Batoanele cocante şi aromate sunt o alternativă mult mai bună la cerealele de acest tip din comerţ. Se pot savura alături de o ceaşcă de iaurt sau lapte vegetal.

Cerealele integrale, ca și alte semințe sau nuci sunt protejate de un strat extern care face ca elementele nutritive să nu poată fi asimilate de organismul uman, fără o preparare corectă care să activeze mineralele şi vitaminele. Citeşte mai multe despre motivele pentru care este importată hidratarea cerealelelor integrale în articolul: De ce se hidratează cerealele integrale?

Sursa foto: https://flic.kr/p/dTdoRX