Top 5 idei pentru un desert sănătos

Când sunt mici (și nu numai), desertul trebuie ales cu grijă. În primul rând, să îi obișnuim cu alegeri sănătoase și în al doilea rând să le asigurăm necesarul de substanțe nutritive. Dacă încă nu știi ce să îi pregătești pentru desert, iată câteva idei de rețete!

1. Biscuiți cu măr și scorțișoară (de la 10 luni) – în fruntea listei se află acești biscuiți speciali, un desert preferat de întreaga familie. Sunt ușor de făcut și îi poți lua oriunde cu tine. Conțin curmale, ovăz, cocos și multe altele.

2. Desert cu grâu spelta (de la 1 an) – comparativ cu grâul comun, grâul spelta are un conținut mai ridicat de substanțe minerale și de vitamine, acizi grași nesaturați (grăsimi sănătoase), L-Tryptophan, precursorul hormonului de bună-dispoziție si mult mai puține metale grele din mediul înconjurător. Este ideal și în desert și poate fi introdus în alimentația bebelușului începând cu vârsta de 7 luni.

3. Budincă de mere și griș (de la 1 an) – acest desert se poate găti pe aragaz sau la cuptor și se servește cald sau rece, după preferințe. Merele sunt întotdeauna o opțiune la îndemână pentru noi, așa că nu pierdem nicio ocazie să le folosim.

4. Praline de susan (de la 1 an) – folosiți doar susan integral (nedecorticat) pentru această rețetă. Susanul alb, decorticat, va deveni amar prin râșnire. Cantitățile pentru miere și mirodenii sunt orientative. Le puteți mări sau micșora după gust. De asemenea, puteți încerca diverse combinații de arome: carob, vanilie, fistic etc.

5. Prăjitură cu brânză de vaci (de la 1 an) – dacă bebelușul tău este încă la început de drum, poți face această rețetă folosind brânza de vaci făcută în casă după rețeta de aici.