Top 5 preparate cu avocado

Avocado, cunoscut ca cel mai hrănitor fruct din lume, este o sursă importantă de potasiu (cu rol în reglarea presiunii sangvine și, deci, în prevenirea bolilor de inimă și a hipertensiunii). Conține grăsimi monosaturate, fier, acid folic, vitamina E, K, B și luteină – un antioxidant cu ajutorul căruia este protejată pielea, vederea, dar și creierul.

Avocado crește în copac, dar se coace după ce a fost cules. De aceea, pentru a verifica dacă este suficient de copt și poate fi consumat, se testează coaja cu degetul. Dacă nu este copt, avocado va fi tare, de nepătruns la presare și va trebui lăsat o zi, recomandat într-o pungă de hârtie. Pentru mai multe informații despre avocado și despre cum se curăță corect, îți recomand două articole: Avocado minunea fructelor sau fructul minune și Cum să cureți un avocado.

Pentru că este atât de benefic bebelușilor, îți propunem 5 preparate cu avocado!

1. Pastă de avocado (de la 1 an) – delicioasă, numai bună de întins pe pâine, această pastă de avocado se consumă proaspătă.

2. Supă cremă de avocado (de la 6 luni) – este o supă delicioasă care se poate servi cu crutoane sau cu tartine cu usturoi.

3. Cremă de avocado cu semințe de dovleac (de la 1 an) – această pastă se poate mânca cu lipie sau se poate folosi ca sos pentru legume și buritto.

4. Smoothie de avocado și spanac (de la 10 luni) – o băutură pe cât de simplă, pe atât de nutritivă și gustoasă.

5. Avocado cu hrișcă și fructe uscate (după 8 luni) – dacă simți nevoia să fluidizezi un pic compoziția sau dacă ți se pare prea dulce, poți adăuga iaurt.