5 idei de reţete pentru micul dejun

Cunoaştem cu toţii zicala românească „mănâncă micul dejun singur, împarte prânzul cu prietenii și dăruiește cina dușmanilor tăi”. Asta nu înseamnă să ne înfometăm copii când vine vremea cinei şi desigur că este sănătos să nu avem duşmani cu care să împărţim cina. Totuşi, ideea de mic dejun consistent se regăseşte în zicalele bătrânești în mai multe culturi, iar nutriţioniştii vin şi cu studii care demostrează importanța acestuia pentru sănătate.
Desigur, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă această afirmaţie este cu atât mai puternică în cazul copiilor şi a dezvoltării sănătoase a creierului acestora. Există o legătură puternică între un mic dejun adecvat şi nivelul de atenţie şi memorie al copiilor, potrivit studiilor în domeniu.

Însă ce înseamnă un mic dejun adecvat? O masă bogată în proteine şi fibre, care să ofere corpului energia necesară întregii zile. O comparaţie între două tipuri de mic dejun, realizată în cadul unui studiu publicat în jurnalul Physiology and Behavior, a arătat că acei copii care au mâncat terci cu fulgi de ovăz au avut o performanţă cu 20% mai mare într-un test de memorie decât cei care mâncaseră cerealele cu zahăr destinate copiilor.

Iată 5 idei de reţete care vor fi adorate de copii la micul dejun:

1.Terci de ovăz
Se pot presăra și fulgi de migdale, nuci sau seminţe de floarea soarelui. Chia sau goji vă pot ajuta în a crea şi un decor atractiv.

2.Unt de arahide
Untul de arahide se întinde pe pâine sau biscuiţi cu făină integrală, cu gem sau felii de banane. Arahidele pot fi înlocuite cu: migdale, caju, nuci, seminţe de floarea-soarelui, alune de pădure etc.

3.Lapte de migdale
O băutură raw-vegana perfectă pentru un mic dejun hrănitor. Se poate consuma ca atare sau se adaugă roşcove, scorţişoară şi miere. Pulpa de rămasă se poate folosi la prăjituri.

4.Hummus
Pasta de hummus se poate întinde pe o felie de pâine integrală şi se savurează împreună cu legumele preferate. Pâinea poate fi înlocuită cu grisine făcute în casă.

5.Frigărui cu ouă de prepeliţă
Frigăruile sunt versatile şi arătoase. Puteţi fi creativi şi să cereţi copilului idei de legume cu care să asortaţi ouăle de prepeliţă.

Surse:
http://www.babycenter.com/0_secrets-to-raising-smart-kids-feed-the-brain_10336239.bc
Sursa foto:
https://flic.kr/p/8Zzva7