Top 5 alimente pentru imunitate!

De la un sezon la altul ne luptăm cu răceli și cu diverse probleme de sănătate. Cel mai adesea, la copiii mici, sistemul imunitar încă neîntărit este acaparat de viroze. De aceea, este foarte important ca organismul să aibă de partea lui aliați nutriționali puternici.

Iată 5 dintre alimentele care întăresc imunitatea celor mici:

1. Echinaceea – este un antibiotic natural, potrivit pentru copii de la vârsta de 2 ani. Stimulează imunitatea, reduce durata infecțiilor respiratorii și ajută în cazul sindromului de oboseală cronică.

2. Merișoarele – începând cu vârsta de 8 luni, sunt o adevărată comoară pentru organism. Datorită cantităților foarte mari de antioxidanți pe care le conțin, întăresc sistemul imunitar și sunt ideale în cazul afecțiunilor renale, infecțiilor gingivale, hipertensiunii arteriale și în cazul diverselor tipuri de cancer.

3. Cătina – și ea recomandată pentru fortificarea sistemului imunitar, se folosește astfel: ceaiul de cătină de la 6 luni, fructele ca atare de la 1 an, iar uleiul de cătină de la 3 ani.

4. Ulei de dovleac – de la vârsta de 7 luni, uleiul de dovleac (bogat în vitamine, minerale și Omega3,6 și 9) este numai bun pentru imunitate, dar și pentru sistemul digestiv. Ajută la eliminarea paraziților, menține sănătatea rinichilor și este un puternic antioxidant.

5. Fructul pasiunii – după vârsta de 9 luni, bebelușul poate primi în alimentația sa fructul pasiunii sau maracuja, cum mai este denumit. Prin aportul de antioxidanți și vitamine, fructul pasiunii previne îmbătrânirea pielii, întăreşte oasele şi sistemul imunitar (fiind foarte util în tratarea bronşitei), reduce tensiunea arterială și elimină excesul de grăsimi din organism.

Având grijă ca (măcar) aceste 5 alimente să nu lipsească din meniul copilului tău, îi vei asigura acestuia o super imunitate și un organism puternic, pregătit să învingă microbii!

Sursă foto: https://flic.kr/p/pDJ75W