Top 5 rețete de supă (de la 8 luni)

Supa este un preparat ușor de pregătit, care nu trebuie să lipsească din alimentația celor mici. Extrem de necesară, mai ales în anotimpul rece, supa conține multe vitamine, obișnuiește bebelușul cu gustul diversificat al legumelor, este ușor de digerat și reprezintă o sursă bună de hidratare. Iată câteva rețete de supă pe care le poți pregăti copiilor, începând de la vârsta de 8 luni.

Top 5 rețete de supă

1. Supă cu găluște pufoase (de la 8 luni)
și 5 secrete pentru a nu rata consistența ideală a găluștelor.

2. Supă cremă de broccoli (de la 10 luni)
Broccoli este renumit datorită cantității mari de vitamine conținute, în special vitamina C, A, B complex, acid folic, E și K.

3. Supă cremă de mei (de la 8 luni) 
Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.

4. Supă cremă de cartof dulce (de la 1 an)
Cartoful dulce, în ciuda gustului dulceag, prin prezența carbohidratilor complecși ajută la reglarea glucidelor, scade rezistența la insulină, fiind benefică persoanelor cu diabet. Conține fier, vitaminele B6 și C, cupru, potasiu, mangan și beta-caroten, precursorul vitaminei A.

5. Supă de dovlecei cu parmezan (de la 1 an)
Alegeți dovleceii de mărime medie care au coaja netedă, fără pete și evitați-i pe cei cu coaja tare, pentru că asta înseamnă că sunt bătrâni, au semințele tari și textura ațoasă. Dacă dovlecelul are încă floare, atunci veți fi siguri că a fost recoltat la timp și este proaspăt.

Sursă foto: https://flic.kr/p/3mixfk