Pufi, cea mofturoasă

Maia era o fetiţă bună la suflet. Ea avea o pisică foarte pufoasă, cu blăniţă lucioasă  şi tocmai de aceea, pisicuţa se numea Pufi.
Fetiţa o iubea şi o alinta pe Pufi; o spăla în cădiţa ei cea roşie, o pieptăna cu peria ei cea mai bună, o stropea cu parfum, o lua în pătuţul ei la somn şi o primea în visele ei frumoase.

Dar Pufi era foarte obraznică; zgâria tot ce îi ieşea în cale: braţele canapelei, uşa, scaunele şi uneori, o zgâria chiar şi pe Maia. Pe deasupra, pisica cea pufoasă mai avea un cusur: era cea mai mofturoasă pisicuţă din câte au fost vreodată… Ea mânca doar carne grasă şi cârnaţi prăjiţi. Fetiţa îi dădea şi lapte, şi apă şi granule uscate pentru pisici. Dar, Pufi nu avea de spus decât:
– Miauuuu, nu vreauuuu! Miauuu, eu cârnaţi prăjiţi vreauuuu! Miauuuuu… Apoi se pornea pe mieunat, ca să primească ceea ce îşi dorea ea. Maia o iubea mult şi îi părea rău când o vedea supărată. De aceea, în final, îi dădea ceea ce îşi dorea. Dar, nu tot ce îşi dorea Pufi era bun pentru sănătatea ei.

Zilele treceau. Pentru că pisicuţa era atât de încăpăţânată, Maia nu îi mai oferea lapte şi granule de pisici. Acum, ea îi punea în fafurie ceea ce îi plăcea ei: cârnaţi prăjiţi şi carne grasă. Maia se bucura fiindcă pisicuţa golea farfuria de fiecare dată.

La început, Maia era liniştită şi mulţumită: Pufi creştea văzând cu ochii. Mai apoi, ea a văzut că Pufi creştea puţin cam mare pentru o pisicuţă.
– Poate aşa este făcută Pufi, mai mare, se gândea Maia la început.
Dar, cu fiecare zi şi cu fiecare masă de cârnaţi prăjiţi, Pufi creştea şi se rotunjea tot mai mult. Iar asta, fără să se mai oprească.
– Ce mare eşti, Pufi! a spus fetiţa într-o dimineaţă.
– Miauu, eu sunt mare fiindcă aşa vreauuu, răspundea Pufi cea încăpăţânată.
– Pufi, eşti mare cât un căţel! spunea Maia mirată.
– Miauuu, dacă sunt cât un căţel, pe căţel să îl sperii vreauuu, miauuu, răspundea pisicuţa mulţumită.
Însă, nu trecu mult timp şi Maia spuse:
– Pufi, ai crescut cât mine de mare! Şi, aşa era, Pufi crescuse peste măsură.
– Miauuu, ai rămas tu mică, miauuu, răspundea obraznică, pisicuţa.
Însă şi Pufi era îngrijorată. În mintea ei răsărea o întrebare la care nu ştia încă răspunsul:
– Miau, de ce cresc atât de mare, oare? Dacă nu mă mai opresc?!
Mai trecu ceva timp iar Pufi se făcu extraordinar de mare:
-Pufi, pisicuţa mea, eşti mare, mare, mare! Îi spuse Maia într-o zi.
– Miauuuuu, mă simt mare, mare, mare, mult prea mare… răspunse Pufi tristă. Cât de mare sunt oare…?
– Eşti cât casa de mare! răspunse Maia îngrijorată.
– Vai, miauuu, cum să mai intru în căsuţă, oare? răspunse Pufi.

Timpul trecea iar Pufi nu se mai micşora, ci doar creştea. Pentru că era atât de mare, ea nu mai încăpea pe uşă ori pe fereastră. Când încerca să meargă undeva, blăniţa ei se agăţa şi se rupea.

– Miauuu, blăniţa mea lucioasă era, miauuu…. iar acum e ciupită toată, miauuuuu… spunea Pufi supărată.

– Vai, pisicuţa mea, ce supărată eşti acum! spuse într-o zi fetiţa.

– Da, sunt foarte supărată, miau!!! spuse Pufi. Sunt mare şi blăniţa mea nu mai este lucioasă, şi nu mai încap în cădiţă, şi nu mai încap pe uşă, şi nu mai încap nici pe fereastră! Miau! Miau! Miau! Să fiu mică la loc vreau! strigă pisica nervoasă.

Atunci, Maia spuse:
– Vom merge la doctorul de pisici. Ne va spune el ce e de făcut.
– Miau! Să mergem vreau! spuse pisicuţa.
Apoi, Maia se urcă pe spinarea cea uriaşă a lui Pufi şi porniră.
Când au ajuns la doctorul de pisici, el s-a mirat foarte tare:
– Nu am văzut în toată viaţa mea, o pisică mare cât a ta! Biata pisică!!!
Apoi, Maia coborî şi spuse:
– Pufi este prea mare şi de aceea, e foarte tristă.
– Da, aşa este. Să vedem ce e de făcut! răspunse doctorul.

După ce o consultă cu mare atenţie, doctorul de pisici a spus:

– Pufi este foarte bolnavă. E bolnavă pentru că nu a mâncat lapte şi granule pentru pisicuţe. Nu ştii tu, fetiţo, că trebuia să îi dai mâncare potrivită pentru pisicuţe? Uite ce i-ai făcut bietei Pufi! o certă doctorul pe Maia.

Atunci, Pufi spuse şi ea:

– Miauuu, de ce mi-ai dat cârnaţi, miauuuu? Lapte trebuia să beau! Granule să pap eu vreau, miauuu.

– Dar, nu asta am vrut să îţi dau? răspune Maia. Tu ai vrut carne şi cârnaţi prăjiţi, iar eu, asta ţi-am dat. Am vrut doar să fii fericită, spuse fetiţa plângând.

Apoi, doctorul de pisici spuse:

– Chiar dacă Pufi a vrut cârnaţi prăjiţi şi carne grasă, nu trebuia să o laşi să pape doar asta. Pisicuţa nu ştie ce e bine să pape…

– Aşa este, miauu! spunea Pufi. Doar Maia e de vină! Doar Maia e de vină! Să mă faci bine vreauuu, miauuu! îi spunea ea fetiţei.

Acum Maia înţelese unde greşise.

– Să ştii, dragă Pufi, că de azi înainte, îţi voi da să papi doar ceea ce e potrivit pentru tine! spuse ea.

Trecu timpul, iar pisicuţa se simţea mai bine. Apoi, îi veni o poftă mare de cârnaţi prăjiţi şi uită tot ce i se întâmplase:

– Miauuu, cârnaţi prăjiţi vreauuuuu, miauuuu!!! mieuna ea.

Dar Maia spuse:

– Nici dacă spui miauuuu, miauuu, miauuuu până mâine dimineaţă, cârnaţi prăjiţi nu îţi dau! Întâi papi ce eu îţi dau iar apoi, vei primi şi ceea ce îţi doreşti tu. Eu nu am uitat că ai fost bolnavă. De aceea, voi avea mare grijă să papi ceea ce este potrivit pentru tine. Iar asta, fiindcă te iubesc mult, mult, mult!

Maia a învăţat că dacă o iubeşte pe Pufi, asta înseamnă să îi dea mâncare sănătoasă, chiar dacă pisicuţa face mofturi uneori. Iar Pufi a înţeles până la urmă că sănătatea este foarte importantă atunci când vrei să fii fericit.

Sfârşit.

Acest material este realizat de diversificare.ro și este protejat prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe cu completările și modificările ulterioare. Este interzisă copierea, modificarea, afişarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licenţierea, crearea unor materiale derivate (inclusiv înregistrări audio sau video ale materialului disponibil pe site) sau utilizarea conţinutului site-ului în orice scop fără confirmarea prealabilă scrisă din partea diversificare.ro.

Citarea corectă în condițiile legii se face prin menționarea titlului materialului, numelui autorului, anului publicării și a sursei de unde provine materialul. Pentru informații despre folosirea acestui material ne puteți contacta la: [email protected]

Puteţi descărca ilustraţia de colorat aici:

ilustratia de colorat