Meniu remediu pentru diaree (de la 1 an)

Atunci când cel mic se confruntă cu diareea, meniul  este foarte important. De aceea, am ales pentru voi câteva rețete care îl vor ajuta pe cel mic să își revină.
Diareea nu este un simptom care poate fi neglijat, complicațiile putând fi destul de grave, de aceea vă sfătuim ca în primul rând să consultați medicul curant al copilului.

MIC DEJUN:
brânză de vaci cu pâine de casă cu maia și ceai de mentă neîndulcit.
Micul dejun oferă copilului energie și vitalitate, este bogat în calciu, vitamina A și vitamina B12, dar conține și ceva proteine pentru a ajuta copilul să treacă peste starea de disconfort.

PRIMA GUSTARE: o banană sau afine biscuiți pentru bebeluși și ceai de mentă neîndulcit.
Banana și biscuiții vor “strânge” stomacul celui mic, ajutându-l să treacă mai repede de perioada grea. Dacă sunt în sezon sau le aveți în congelator, afinele sunt un remediu excelent pentru diaree.

PRÂNZ: Orez cu legume
Orezul este un remediu renumit pentru diaree. Aceast preparat va ajuta copilul să se refacă și, în plus, farfuria plină de culori îl va bine dispune.

A DOUA GUSTARE: Grisine simple și ceai de mentă neîndulcit.
Sperăm că până la a doua gustare a zilei cel mic se simte deja mai bine. Grisinele îl vor înveseli și împreună cu ceaiul de mentă vor ajuta la restabilirea tranzitului intestinal.

CINĂ: Budincă de orez și cocos
La cină avem o masă pe bază de orez care este foarte sănătos, însă în combinație cu cocosul devine adevărată barieră pentru orice afecțiune ce l-ar putea deranja pe cel mic. Cocosul este renumit pentru acidul lauric ce are efecte antimicrobiene și ajută sistemul imunitar. De asemenea această cină nu atentează la sănătatea dinților deoarece cocosul distruge bacteriile ce cauzează carii dentare, ulcer gastric și altele.

Este foarte important ca mai ales în perioadele în care copilul nu se simte bine să fie foarte bine hidratat. Oferiți-i multe lichide (apă, ceai neîndulcit) și multă atenție. Îi puteți ajuta micul organism să lupte oferindu-i propolis, usturoi sau alte antibiotice naturale.

Mic dejun: brânză de vaci cu pâine de casă cu maia și ceai de mentă neîndulcit.
Prima gustare: o banană sau afinebiscuiți pentru bebeluși și ceai de mentă neîndulcit.
Prânz: Orez cu legume
A doua gustare: Grisine simple și ceai de mentă neîndulcit.
Cină: Budincă de orez și cocos

Iată și Lista de ingrediente, numai bună de tipărit și luat la piață:

-200 ml lapte integral de vacă
-o lămîie
-800 gr făină integrală de grâu
-150 g făină albă tip 650
-125g făină de ovăz
–135g făină de orez
–100g făină de mei
-15 gr drojdie proaspătă/7 gr drojdie uscată
-125 ml suc de portocale
-2 pere
-ulei de măsline
-nucșoară
-chimen
-banană/afine
-ceai de mentă
-2,5l
-500 gr orez integral
-200 gr fulgi nucă de cocos
-1 morcov
-1 dovlecel
-1 ardei roșu
-1 ceapă
-frunze de pătrunjel
-sare

sursa foto: https://flic.kr/p/7fJRKd