Meniul zilei 3

1. MICUL DEJUN: un fruct (pară) cu lapte vegetal, hrișcă încolțită și semințe de susan și in râșnite

De obicei îi ofer copilului meu dimineața fructe în combinație cu cereale și semințe. Hrișca conține proteine și aminoacizi esențiali, semințele de susan au un aport important de calciu, iar cele de in de omega 3.

2.  PRIMA GUSTARE: Smoothie spanac cu fructe

Pentru energia atât de necesară, un smoothie de spanac cu măr și banană asigură o mulțime de vitamine și este o băutură foarte gustoasă. Folosesc destul de des în loc de apă borș făcut în casă. Dacă acesta este prea acru, adaug o linguriță de miere de albine.

3. PRÂNZ: Supă cremă de năut cu murături

Leguminoasele au un aport important de proteine și fibre fiind de bază mai ales în alimentația vegetarienilor. Dar aportul lor nutrițional le recomandă și celor care mănâncă carne în mod frecvent. Supa cremă de năut are un gust dulceag plăcut care este în general ușor acceptată de către cei mici. Murăturile făcute în casă potențează gustul supei și au un aport de vitamina B12 care nu trebuie neglijat.

4. A DOUA GUSTARE: Grisine cu parmezan

Câteva grisine oferite după-amiaza devreme sunt o alegere potrivită mai ales în perioada în care își fac dințișorii apariția. Nu mai vorbim de cât de încântați sunt cei mici să le ronțăie.

5. CINĂ: Budincă de mei cu măr

Să fie oare un desert? 🙂 Această budincă îi va cuceri pe cei mici! Este o masă ușoară, delicioasă, dar mai ales sănătoasă. Meiul conține cantități importante de magneziu, în timp ce pudra de roșcove are un aport de calciu deosebit.

Să recapitulăm meniul de azi:

Mic dejun: un fruct (pară) cu lapte vegetal, hrișcă încolțită și semințe de susan și in râșnite
Gustare: smoothie de spanac cu fructe
Prâz: Supă cremă de năut cu murături
Gustare: Grisine cu parmezan
Cină: Budincă de mei cu măr

Iată și Lista de ingrediente, numai bună de printat și luat la piață:

1 Lg = o lingură; 1 l-ță = o linguriță

– 2 Lg de hrișcă
– ½ cană de mei
– 375 g făină integrală
– 1 l-ță semințe de susan
– 1 l-ță semințe de in

– 50 ml lapte vegetal
– 50g unt nesărat
– 200 ml lapte

– 2 Lg zeamă de lămâie (sau un pahar de borș în loc de apă și lămâie)
– 1 pară
– 3 mere
– ½ banană
– 5-6 curmale

– 1 cană de năut
– 10 frunze spanac
– 1 morcov
– 1 ardei roșu
– 1 ceapă mică

– 2 căței de usturoi
– cimbru uscat, pătrunjel proaspăt
– 10 g drojdie proaspătă
– 3 Lg parmezan ras
– 2 l-țe pudră de roșcove
– ½ l-ță de scorțișoară

Sursă foto: http://flic.kr/p/6mQKsp