Pe locuri, fiți gata, start! Concurs!

Fericita câștigătoare a concursului de săptămâna trecută este Anca. O felicităm, o premiem cu Manualul părinților eficace, al lui Thomas Gordon și îi dorim lectură plăcută!

Te invităm și pe tine, mamă sau tată de copil, cititor fidel al nostru, să ni te alături săptămâna asta și să participi la concursul nou pe care ți-l propunem.
Ne-ar plăcea să știm cum te-ai jucat “cu folos” în ultima vreme. Mă gândesc la un joc inventat ca să-ți poți lua copilul din parc acasă, la o idee năstrușnică care ți-a venit ca să-l ajuți să-și învingă teama de întuneric, la idee îndrăzneață care v-a adus amândurora zâmbetul pe buze după o ceartă în familie.

Ca să vă faceți curaj, vreau să vă povestesc cum s-a petrecut ultima noastră cumpărare de încălțăminte. Drum lung până la magazin cu mașina, copil obosit și flămând, refuz total pentru probat perechea de pantofi ochită de mine.
Eu – hai, te rog, încalță-te. El – nu vreau!, vreau acasă!
Insistențele mele păreau să nu fie capabile să rezolve refuzul, așa că am propus un joc. Să se încalțe folosind minunatul încălțător din magazin și-apoi să probeze cât de buni sunt pantofii pentru alergat. Ne fugărim adică prin magazin într-un spațiu delimitat și dacă pantofii se dovedesc a fi buni pentru fugă îi luăm, dacă nu, nu. Ooooo, încântare maximă la auzul ideii. Am pus imediat în practică jocul propus și în 5 minute plecam fericiți cu noile încălțări în traistă.

Acestea fiind spuse, aștept cu nerăbdare să ne povestiți din aventurile voastre jucăușe care sper să inspire cât mai mulți părinți și copii la joacă.

Premiul pentru cea mai frumoasă istorioară este cartea lui Larry Cohen – Rețete de joc și va fi oferit de Parentime, cărora le mulțumim încă odată. Vă reamintesc că Parentime oferă tuturor cititorilor Diversificare.ro discount de 10% pentru Trainingul părinților eficace.

Sursă foto: http://flic.kr/p/d3XAqh